Omlet

Składniki:

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Jajka wbij do głębokiego naczynia, dodaj sól i mleko. W międzyczasie rozgrzej patelnię z masłem. Jajka roztrzep na jednolitą masę.

Masę wylej na roztopione masło i smaż, aż zacznie się ścinać od spodu.W tym samym czasie przesuwaj szpatułką masę od brzegów ku środkowi patelni, wlewając surową masę w wolne miejsce, jednocześnie przekręcając patelnią. Gdy spód będzie całkowicie ścięty, a środek pozostanie delikatnie wilgotny, złóż omlet na pół i dodaj ulubione warzywa.

Gotowe!

Wypróbowałaś ten przepis? Zostaw komentarz i napisz czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło!