Placuszki twarogowe

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • Cukier puder
  • 3 łyżki mąki
  • Kakao(opcjonalnie)
  • Ulubione owoce

Przygotowanie:

Na początek oddziel żółtka od białek. Dodaj do żółtek twaróg i cukier waniliowy oraz ubij mikserem lub rozgnieć widelcem, a na koniec dodaj mąkę. Białka ubij na sztywną piane i dodaj do masy delikatnie mieszając.

Nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną patelnie i smaż ok. 3 minuty z każdej strony na małym ogniu. Usmażone placki twarogowe odkładaj na ręcznik papierowy, a potem na pusty talerz.

Gotowe!

Wypróbowałaś ten przepis? Zostaw komentarz i napisz czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło!